Photoshoot

I torsdags så hade jag och Agnes våran gemensamma photoshoot. Hennes plagg och mina smycken. Vi hittade nog den coolaste platsen i Stockholm! En utav dem coolaste i varje fall. Det låg mellan skanstull och Zinkensdamm och var en gammal räls och en stor grafittivägg. Precis vad jag och Agnes ville ha! Det var nästan lite för bra för att vara sant. Och solen visade sig till och med i lagom tid då vi kom dit. Har inga bilder att visa då Hanna har USB-minnet för bilderna som ska framkallas på Crimson. Grymt att man känner en vän som har kontakter där altså. Photos for free, wee! ^^ Men kanske lika bra att jag inte har några bilder att visa. Vill ju inte avslöja för mycket. Det blir till på PA dagen för folk att få se ;) Kan i varje fall säga att vi använde oss av våra vänner: Hanna, Frida och Nevena, och fan så snygga kompisar man kan ha då! Stort cred till dessa människor som ställde upp! :) Vi sminkade och stajlade dem utefter Agnes kläder, mina smycken...Men som sagt bilderna kommer på PA-Dagen!

2011-04-10

Ny strömbrytare inkopplad!

Har kopplat in den nya strömbrytaren nu, och den fungerar som den ska! :D
Den passar även storleksmässigt och är mycket snyggare.


2011-04-10

Ny strömbrytare

Tyckte den strömbrytare jag hade var så tråkig, samt att den är en ny variant som inte har så värst bra kvalitet. Så när pappa tog hem en gammal strömbrytare, som är av bättre kvalitet och håller längre ville jag änvända den istälet. Passade då även på att göra den lite roligare genom att måla den med akrylfärg (Målade inte själva klickaren då färgen där bara kommer nötas bort då man ju trycker på den jämt och ständigt) Detta blev i varje fall resultatet:

Ska koppla in denna istället. Den är både hållbarare och snyggare!

2011-04-02

Inspiration Del 5:

Agnes tipsade mig om en affär som heter AfroArt som  tydligen ägnar sig väldigt mycket åt just recyklingkonst. Kollade upp äffären på internet och gillade verkligen vad jag såg!
De har gått till väga på ett väldigt snyggt och coolt sätt för att skapa återbrukskonst.
Några tuffa påskpynt som finns att köpa i butiken nu:

Här är även länken till deras hemsida: http://www.afroart.se/
Ska ringa dem nu och kolla om jag kanske skulle kunna få en intervju med dem, det skulle va awesome! :)
Annars får jag ta och kolla upp Stockholms Stadsmission för det eller någe. Hörde av både Michka och Agnes att även dem ägnar sig lite åt recykling.

2011-04-02

Kopplat strömbrytare samt finsjustering

Nu har jag agerat elektriker och kopplat el. Sådan el man får koppla själv då, enklare grejer, en strömbrytare till min Cocacolalampa helt enkelt. Okej fick lite, eller mycket hjälp av pappa x) Inte det att jag inte kan koppla själv, det har vi lärt oss i elsäkerhet på ARL. Men satt i typ två timmar i skolan och försökte få bort en jäkla skruv som inte ville lossna och bara gick sönder...Då jag kom hem gav pappa mig en ny strömbrytare och hjälpte mig då jag var helt död efter mitt tidigare försök som totalfailade pga skruvf***n. Förlåt för svordomen.
Nu är i varej fall lampan helt färdig kopplad vilket känns jätteskönt. Har även målat mina visare till  kasettbandklockan vita idag, då de både syns och matchar in bättre då som helhetsintryck. Sedan limmade jag även på gemen som siffror på CD-Rom-klockan (Hade bara satt på de löst innan för att testa hur det såg ut)
Så nu är det bara intervjun och fotoshooten med Agnes jag har kvar. Ska försöka hinna med intervjun i helgen för vet inte när annars jag ska få tid till det. Det kommer bli väldigt stressigt annars...
Ska fråga Michka min kompis om hjälp att hitta någon. Vet att hon pratade om någon förut som höll på med recyclingkonst, har för mig att det var Stockholms stadsmission eller något...Aja får kolla upp det!

Pappa som kopplar el:

Och så vips kunde man reglera om lapan ska lysa eller vara släckt UTAN att behöva koppla loss transformatorn...


2011-03-30

Klar med Cocacola lampan!

Nu är sista milstolpen i projektarbetet avklarat! :D Lite besviken bara att jag inte har någon strömbrytare..Ska försöka fixa det när vi har feedback tror jag. Hoppas det går att fixa! Men lampan är i varje fall fullt användbar som den är nu också, och den lyser och fungerar precis som den ska.
Tack vare idén jag kom på gällande att använda sig utav en flasktillförslutare vid flaskhalsens mynning så går flaskorna väldigt lätt att byta ut också.
Lite bilder på resultatet dårå:

Den genomskinliga flaskan(lampskärmen)


Den röda flaskan(lampskärmen)


Den gröna flaskan(lampskärmen)


Den blåa flaskan(lampskärmen)

Det som återstår nu är feedbacken och sedan får jag justera lite saker. skulle även vilja intervjua någon angående skrotkonst/recycling art. Tina snackade om att jag borde göra det för högre betyg. hoppas det är lugnt att jag gör det tiden mellan feedbacken och redovisningen bara. för hittade ingen på lovet att intervjua och kommer aldrig hinna hitta någon nu innan den elfte. så det får bli efter feedbacken i sådana fall!

2001-03-07

Fixat armatur till cocacola lampan!

Var på Elektriska Svea idag efter skolan och fick äntligen min armatur (med alla delar) till min lampa. Det ingick dock ingen strömbrytare märkte jag såhär i efterhand. Får se om jag kan fixa en senare, men det får bli efter feedbacken i sånna fall för då kommer jag behöva en elektriker.
Fick i varje fall allting billigare för att det var till mitt projektarbete :D Plus att jag fick en rosa ljusslinga på köpet, najs najs :)
Nu ska jag bara montera ihop lampan så får vi se hur det blir...


2011-03-07

Klar med läskburk lampan!

Som sagt denna lampa har jag nu gjort klart :)
Det fick bli en ljusslinga till för att jag ville ha burkarna separata men ändå i samma lampa, och då sa han i lampaffären i Zinken att detta skulle vara den bästa lösningen. Jag fick då även någon fin färg som jag ville ha. Röd.
Och den fungerar utmärkt att ha som fönsterlampa. den hänger nämligen i mitt fönster nu.
Har täppt till de stora hålen upptill med ljushållare i aluminium. Varje läskburk inehåller ca 5 röda små lampor var.
Det var väl det angående denna lampa. Gjorde den även för att få en lite retro mysbelysning och det tycker jag att jag lyckats med. Tycker i varje fall att den sprider ett behagligt mysigt rött ljus i mitt rum på kvällarna :) Ett ljus som inte är för starkt eller störande på något sätt.
Så nu har jag bara en stor milstolpe kvar i mitt Projektarbete: Att koppla ihop armaturen till den andra lampan. Skulle återkomma till lampaffären vid Zinkensdamm nu på måndag då lovade han att ha fixat en ny lamphållare. Får verkligen hålla tummarna på att han verkligen har fixat rätt storlek denna gång, annars vet jag faktiskt inte vad jag gör...
Aja jag får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa. allt ska ju vara klart för feedback den 11 mars, altså fredag nästa vecka. inte lång tid kvar nu!

2011-03-06

Skisser Del 3:

Okej för det första är jag väldigt stressad just nu. Hade tänkt göra klart båda mina lampor nu på lovet med måste göra klart Cocacola-flask lampan nästa vecka istället...detta för att killen i butiken "Elektriska svea hade tappat bort själva hållaren till halogenlampan jag skulle ha, F****N! Men jag ska väl egentligen inte säga något så virrig som jag är. Köpte i alla fall en röd ljusslinga så att jag kunde göra klart min läskburk lampa. Det fick bli en singa helt enkelt för att jag kom fram till att det skulle bli snyggast och smidigast så.
Är i varje fall klar med den lampan nu vilket känns väldigt skönt! Men ska lägga upp en liten skiss jag gjorde innan först:
2011-03-06

Läskburk lampan

Vet fortfarande inte om jag ska göra en lampa utav denna, eller en liten ljusslinga, altså några ljus från en sljusslinga i varje burk (har ju tre 3 stycken läskburkar)
Om jag gör en enda lampa, med halogenlampan ska jag nog stapla alla tre burkarna på varandra så att de bildar en enda lång lampskärm. Men det negativa med detta är att en 5 watts halogenlampa antagligen inte kommer kunna sprida sitt ljus över hela skärmen. Har nämligen gjort små hål i burkarna där ljuset ska kunna sippra igenom. Behöver starkare sken då för att hålen i burkarna ska kunna komma till sin fulla rätt.
Lite svårt att förklara hur jag menar så visar lite bilder på hur jag gjort:

Cocacolaburken

Spriteburken

Fantaburken

Men å andra sidan vågar jag inte riskera att ta en starkare Halogenlampa då han i lampaffären rådde mig att inte göra det. Så det lutar nog åt att använda mig av en ljusslinga till dessa burkar i varje fall...Då kan jag även ha någon fin färg som röd, blå, grön, eller någon annan färg. Rött tror jag skulle bli väldigt snyggt. Lite mysbelysning sådär. Om jag använder mig utav en ljusslinga behöver burkarna inte heller sitta ihop utan kan vara var för sig men ändå höra ihop. Gillar den tanken. Men jag får se, har till på fredag och bestämma mig som sagt. Då har dem fått in den midre storleken på halogenlamphållare (som jag behöver till min cocacola-flask lampa).

2011-03-02

Cocacola lampan

Har inte lagt upp bilder på hur mina cocacola flaskor ser ut efter att de målades med glasfärg och brändes i ugn, tja 3 utav 4 målades i varje fall. Så dem bilderna kommer här :)

Genomskinlig - För vanligt ljus

Blå - För blått ljus

Röd - För rött ljus

Grön - För grönt ljus

Var även på Elektriska Svea idag (Lampaffär i Zinken) snackade med en man som jobbade där angånde min uppgift och armatur till den. Han trodde att det skulle fungera med halogenlamapa i om det var ca 5 watt i. Han sa först 10 men ångrade sig sedan. 5 var bättre om jag vill vara på den säkra sidan, och det vill jag ju såklart! De armaturer som denna affär sålde satt dock inte samman utan jag kommer trots allt få koppla själv. Det var dock ingen fara med detta sa han i lampaffären då denna armatur drivs utav batteri. Så nu kommer jag få agera elektriker också, hehe.
Han hade tyvärr slut på den midre storleken på halogenlamphållare så skulle återkomma på fredag då de fått in nya. Vi pratade även om hurt jag skulle lösa det där med själva fästet mellan lampskärmen (Cocacola-flaskan) och armaturen. Vill ju ha något som håller, ej leder ström eller är farlig på något sätt samt en hållare som är lätt att ta loss (då jag vill kunna byta ut mina flasklampskärmar enkelt) men som samtidigt inte lossnar då den hänger i fönstret och lyser. Han föreslog då att man kanske skulle kunna använda sig utav silikon eller något liknande som han kunde fixa. Jag kom i varje fall själv på en idé att man skulle kunna använda sig utav någon form av flaskförslutare som gör att man lätt kan byta ut flasklampskärmarna. sedan kan man ju ha silikon på de, altså för att få fast själva sladden i denna. Jag hade med mig en flaskförslutare och förklarade min idé för han i lampaffären och han verkade i varje fall tro på den.

Flaskförslutare.
Flaskan behöver antagligen lite ventilation också, så för göra hål i flaskförslutaren sedan!

Pratade även med mannen i lampaffären angånde mina läskburkar. Han trodde inte på halogenlampa här då jag ville ha 3 lampor i samma lampa. Han gav då förslaget att köpa en ljusslinga i någon fin färg. enkelt billigt och snyggt sa han. Kanske en bra lösning? Skulle vara väldigt fint om det lös blått eller rött ur de små hålen jag ska göra i burkarna. Kan ju till och med använda mig utav flera läskburkar då om jag vill. annars har jag bara flera smålanmor i en burk, så blir det en lampa, slinga med tre burkar. Hmmm får se hur jag gör.

2011-02-28

Klar med halsband!

Blev egentligen klar med halsbanden före klockorna, men hade inga bilder på dem förrens nu.
Gillar inte inlägg utan bilder så detta inlägg fick då vänta lite. Är i varje fall klar med mina diskett-halsband. Det blev 4 stycken i olika färger/varianter.
Kom även på en liten lösning så att man kan välja om  man vill ha halsbandet kort eller långt.


Halsband x 4

Långt vs kort halsband. Gillar valmöjligheten :)

Stänganordning:


2011-02-28

Lösning på problem?

Har haft ett litet, eller snarare sagt stort problem med mitt PA den senaste tiden. Det gäller armaturen till mina lampor jag ska göra. Har fått reda på av Tina att man ska ha Halogenlampor till dem (de enda som får plats då de är tillräckligt små) Men då jag kollade mig runt i affärer hittade jag inga armaturer utan skärm smed halogenlampor. tänkte då att jag skulle koppla "själv". Ja altså inte helt själv då utan med hjälp utav en elektriker, då man behöver koppla in både halogenlampan en strömbrytare samt en strömomvandlare. detta får bara en elektriker göra. Och den enda elktriker jag kännner är torbjörn på skolan och han är pappaledig så där sket sig det. Sen även om jag skulle få tag på en elektriker skulle detta ta en massa extra tid, skulle vilja ha redan färdiga armaturer till mina lampor.
Så hade vi PA-Möte idag och snackade med Tina angående mitt problem. Han gav mig då namn, adresser samt nummer till några lampaffärer hon trodde har detta. så ska kolla upp det nupå lovet. om dem har det är problemet löst! :)

Listan på Lampaffärerna jag fick utav Tina (Så att jag vet vart jag har den):

2011-02-22

Varför?

För att svara på Tinas kommentar om varför jag jobbar på det sätt jag jobbar, varför jag gillar att ta till starka färger i mitt konstuttryck så har jag tänkt efter lite.
Jag jobbar oftast på det sätt att jag kommer på saker eftersom och jag har alltid gillat starka klara färger. Varför jag gillar att jobba med dem måste nog vara för att de syns, väcker uppmärksamhet, drar blicken till sig, och jag vill ju att folk ska se det jag gör. Sen blir jag även väldigt glad då jag ser färgranna saker, särskilt inom konst. Jag får en bra känsla.
Mina favoritkonstnärer är (om inte redan visste) Picasso och Dali, allra främst Picasso. Jag verkligen älskar hans icke realistiska (kubistiska) oftast färgstarka sätt att måla på. Kanske något liknande jag vill få fram med min konst? Även Dali tycker jag är otroligt duktig till när det kommer till färger, han får dem alltid att gå så bra ihop med varandra, det ser ut lite som i en dröm.


Pablo Picasso

Salvador Dali

En annan konstnär som jag tycker är väldigt duktig heter Bengt Elde, han är en svensk konstnär. Var på en utställning med honom en gång och han gör otroligt vackra tavlor. Minns att hans trade mark var att alltid ha med folk som kramas i sina tavlor samt massa små vita hästar. Hans tavlor är väldigt färgranna och kärleksfulla vilket har bidragit till att jag kopplar allt som är färglatt än mer med någonting positivt.


Bengt Elde

Sedan gillar jag Street Art väldigt mycket. Blev väldigt fascinerad av Keith Haring, mannen som "skapade" street art, då vi läste om han i skolan. Street Art är också en konstform som inte är särskilt realistisk och även den färgstark. Oftast för att budskapet i den ska nå fram till männiksor kanske? Var i Berlin förra sommaren och där fanns street art vart man än gick. Det var underbart med kontrasten mellan en tråkig betongbyggnad som pryddes av en färgstark giraff och liknande.
Jag tror att jag med min konst vill sätta färg på vardagen helt enkelt. Liva upp stämningen lite.Den konst jag dras till är altså färgstark lite surrealistisk konst, och tror att detta är något jag själv även strävar efter i många fall. Det är i varje fall sådant jag tycker är roligast att skapa. Då har man mer fria händer. Man får ut mer av sig själv med konsten tycker jag. För känner mig väldigt färgstark och surrealistisk inombords också. Jag har väldigt mycket energi och den vill ut.
I det här fallet håller jag ju på med recyckling/skrotkonst. Det gör jag nog lite av samma anledning so jag gillade att se vacker street aryt på de tråkiga grå byggnaderna i Berlin. Jag gillar helt enkelt tanken att man kan göra någonting fint och attraktiv av någonting gammalt och fult. Det är lite utav en utmaning också och jag är ganska tävlingsinriktad som person så en utmaning slår aldrig fel!
I övrigt är det även väldigt bra för miljön att hålla på med recycling, så varför slänga gamla kasettband då du kan göra en fin väggklocka utav dem? Mer hållbar konst!

Då man jobbar med skrotkonst/recycling är utgångsmaterialet även lite äldre föremål: typ klasettband, gamla cocacola flaskor vilket gör det hela lite retro. Något jag starkt gillar! Gillar sån här gammaldags reklamkonst väldigt mycket också, den är lite sådär nostalgisk och även här fina färger.

Gammal cocacola reklam
Nämen titta, här har vi ju mina cocacolaflaskor som jag ska göra en lampa utav ;)

2011-02-19

Klar med klockorna!

Nu är jg äntligen klar med de båda väggklockorna! Och de verkar funka som de ska också! :)
Är faktiskt klar med halsbanden också och ska göra ett eget inlägg tillägnat dem då jag har bilder på dem att lägga in här på PA-Bloggen.
ska även lägga upp bilder på Cocacola flaskorna som jag nu även målat med glasfärg, men det blir nästa inlägg det.

KASETTBANDSKLOCKAN:

Lyckades tillslut borra mej ett hål i mitten, det var inte lätt att ta sej genom själva kasettbande kan jag säga och det luktade bränd plast i hela bildsalen, men tillslut så gick det i alla fall!
Har även satt dit själva armaturen (Behövde inte ordna med någon hänganorning på någon utav klockorna då det fanns i själva armaturen) och visare.
Bestämde mig sedan för att faktiskt sätta dit siffor på klockan. bara de 4 huvudsifforna dock så att det inte blir för plottrigt, ville ha klokcan både snygg och funktionell och tycker att jag lyckades ganska bra faktiskt :)
Siffrorna fick bli vita så att de inte skulle stjäla uppmärksamhet från restan av klockan då den är så färgglad.

CD-ROMKLOCKAN:

Har även här satt dit armatur samt visare. Sedan hittade jag några färggranna gem i skolan som matchade med klockans färger. Satte dit dem för att utmärka de 4 huvudpelarna på själva klockan så att man lättare ska kunna se va klockan är. Ville inte sätta dit några siffror på denna klolkcan. delvis för att skilja klokcorna åt i designen och delvis för att gemen var en kul spontan grej, lite sådär skrotkonst tänk typ med gamla gem ^^

2011-02-17

RSS 2.0