Cocacola lampan

Har inte lagt upp bilder på hur mina cocacola flaskor ser ut efter att de målades med glasfärg och brändes i ugn, tja 3 utav 4 målades i varje fall. Så dem bilderna kommer här :)

Genomskinlig - För vanligt ljus

Blå - För blått ljus

Röd - För rött ljus

Grön - För grönt ljus

Var även på Elektriska Svea idag (Lampaffär i Zinken) snackade med en man som jobbade där angånde min uppgift och armatur till den. Han trodde att det skulle fungera med halogenlamapa i om det var ca 5 watt i. Han sa först 10 men ångrade sig sedan. 5 var bättre om jag vill vara på den säkra sidan, och det vill jag ju såklart! De armaturer som denna affär sålde satt dock inte samman utan jag kommer trots allt få koppla själv. Det var dock ingen fara med detta sa han i lampaffären då denna armatur drivs utav batteri. Så nu kommer jag få agera elektriker också, hehe.
Han hade tyvärr slut på den midre storleken på halogenlamphållare så skulle återkomma på fredag då de fått in nya. Vi pratade även om hurt jag skulle lösa det där med själva fästet mellan lampskärmen (Cocacola-flaskan) och armaturen. Vill ju ha något som håller, ej leder ström eller är farlig på något sätt samt en hållare som är lätt att ta loss (då jag vill kunna byta ut mina flasklampskärmar enkelt) men som samtidigt inte lossnar då den hänger i fönstret och lyser. Han föreslog då att man kanske skulle kunna använda sig utav silikon eller något liknande som han kunde fixa. Jag kom i varje fall själv på en idé att man skulle kunna använda sig utav någon form av flaskförslutare som gör att man lätt kan byta ut flasklampskärmarna. sedan kan man ju ha silikon på de, altså för att få fast själva sladden i denna. Jag hade med mig en flaskförslutare och förklarade min idé för han i lampaffären och han verkade i varje fall tro på den.

Flaskförslutare.
Flaskan behöver antagligen lite ventilation också, så för göra hål i flaskförslutaren sedan!

Pratade även med mannen i lampaffären angånde mina läskburkar. Han trodde inte på halogenlampa här då jag ville ha 3 lampor i samma lampa. Han gav då förslaget att köpa en ljusslinga i någon fin färg. enkelt billigt och snyggt sa han. Kanske en bra lösning? Skulle vara väldigt fint om det lös blått eller rött ur de små hålen jag ska göra i burkarna. Kan ju till och med använda mig utav flera läskburkar då om jag vill. annars har jag bara flera smålanmor i en burk, så blir det en lampa, slinga med tre burkar. Hmmm får se hur jag gör.

2011-02-28

Klar med halsband!

Blev egentligen klar med halsbanden före klockorna, men hade inga bilder på dem förrens nu.
Gillar inte inlägg utan bilder så detta inlägg fick då vänta lite. Är i varje fall klar med mina diskett-halsband. Det blev 4 stycken i olika färger/varianter.
Kom även på en liten lösning så att man kan välja om  man vill ha halsbandet kort eller långt.


Halsband x 4

Långt vs kort halsband. Gillar valmöjligheten :)

Stänganordning:


2011-02-28

Lösning på problem?

Har haft ett litet, eller snarare sagt stort problem med mitt PA den senaste tiden. Det gäller armaturen till mina lampor jag ska göra. Har fått reda på av Tina att man ska ha Halogenlampor till dem (de enda som får plats då de är tillräckligt små) Men då jag kollade mig runt i affärer hittade jag inga armaturer utan skärm smed halogenlampor. tänkte då att jag skulle koppla "själv". Ja altså inte helt själv då utan med hjälp utav en elektriker, då man behöver koppla in både halogenlampan en strömbrytare samt en strömomvandlare. detta får bara en elektriker göra. Och den enda elktriker jag kännner är torbjörn på skolan och han är pappaledig så där sket sig det. Sen även om jag skulle få tag på en elektriker skulle detta ta en massa extra tid, skulle vilja ha redan färdiga armaturer till mina lampor.
Så hade vi PA-Möte idag och snackade med Tina angående mitt problem. Han gav mig då namn, adresser samt nummer till några lampaffärer hon trodde har detta. så ska kolla upp det nupå lovet. om dem har det är problemet löst! :)

Listan på Lampaffärerna jag fick utav Tina (Så att jag vet vart jag har den):

2011-02-22

Varför?

För att svara på Tinas kommentar om varför jag jobbar på det sätt jag jobbar, varför jag gillar att ta till starka färger i mitt konstuttryck så har jag tänkt efter lite.
Jag jobbar oftast på det sätt att jag kommer på saker eftersom och jag har alltid gillat starka klara färger. Varför jag gillar att jobba med dem måste nog vara för att de syns, väcker uppmärksamhet, drar blicken till sig, och jag vill ju att folk ska se det jag gör. Sen blir jag även väldigt glad då jag ser färgranna saker, särskilt inom konst. Jag får en bra känsla.
Mina favoritkonstnärer är (om inte redan visste) Picasso och Dali, allra främst Picasso. Jag verkligen älskar hans icke realistiska (kubistiska) oftast färgstarka sätt att måla på. Kanske något liknande jag vill få fram med min konst? Även Dali tycker jag är otroligt duktig till när det kommer till färger, han får dem alltid att gå så bra ihop med varandra, det ser ut lite som i en dröm.


Pablo Picasso

Salvador Dali

En annan konstnär som jag tycker är väldigt duktig heter Bengt Elde, han är en svensk konstnär. Var på en utställning med honom en gång och han gör otroligt vackra tavlor. Minns att hans trade mark var att alltid ha med folk som kramas i sina tavlor samt massa små vita hästar. Hans tavlor är väldigt färgranna och kärleksfulla vilket har bidragit till att jag kopplar allt som är färglatt än mer med någonting positivt.


Bengt Elde

Sedan gillar jag Street Art väldigt mycket. Blev väldigt fascinerad av Keith Haring, mannen som "skapade" street art, då vi läste om han i skolan. Street Art är också en konstform som inte är särskilt realistisk och även den färgstark. Oftast för att budskapet i den ska nå fram till männiksor kanske? Var i Berlin förra sommaren och där fanns street art vart man än gick. Det var underbart med kontrasten mellan en tråkig betongbyggnad som pryddes av en färgstark giraff och liknande.
Jag tror att jag med min konst vill sätta färg på vardagen helt enkelt. Liva upp stämningen lite.Den konst jag dras till är altså färgstark lite surrealistisk konst, och tror att detta är något jag själv även strävar efter i många fall. Det är i varje fall sådant jag tycker är roligast att skapa. Då har man mer fria händer. Man får ut mer av sig själv med konsten tycker jag. För känner mig väldigt färgstark och surrealistisk inombords också. Jag har väldigt mycket energi och den vill ut.
I det här fallet håller jag ju på med recyckling/skrotkonst. Det gör jag nog lite av samma anledning so jag gillade att se vacker street aryt på de tråkiga grå byggnaderna i Berlin. Jag gillar helt enkelt tanken att man kan göra någonting fint och attraktiv av någonting gammalt och fult. Det är lite utav en utmaning också och jag är ganska tävlingsinriktad som person så en utmaning slår aldrig fel!
I övrigt är det även väldigt bra för miljön att hålla på med recycling, så varför slänga gamla kasettband då du kan göra en fin väggklocka utav dem? Mer hållbar konst!

Då man jobbar med skrotkonst/recycling är utgångsmaterialet även lite äldre föremål: typ klasettband, gamla cocacola flaskor vilket gör det hela lite retro. Något jag starkt gillar! Gillar sån här gammaldags reklamkonst väldigt mycket också, den är lite sådär nostalgisk och även här fina färger.

Gammal cocacola reklam
Nämen titta, här har vi ju mina cocacolaflaskor som jag ska göra en lampa utav ;)

2011-02-19

Klar med klockorna!

Nu är jg äntligen klar med de båda väggklockorna! Och de verkar funka som de ska också! :)
Är faktiskt klar med halsbanden också och ska göra ett eget inlägg tillägnat dem då jag har bilder på dem att lägga in här på PA-Bloggen.
ska även lägga upp bilder på Cocacola flaskorna som jag nu även målat med glasfärg, men det blir nästa inlägg det.

KASETTBANDSKLOCKAN:

Lyckades tillslut borra mej ett hål i mitten, det var inte lätt att ta sej genom själva kasettbande kan jag säga och det luktade bränd plast i hela bildsalen, men tillslut så gick det i alla fall!
Har även satt dit själva armaturen (Behövde inte ordna med någon hänganorning på någon utav klockorna då det fanns i själva armaturen) och visare.
Bestämde mig sedan för att faktiskt sätta dit siffor på klockan. bara de 4 huvudsifforna dock så att det inte blir för plottrigt, ville ha klokcan både snygg och funktionell och tycker att jag lyckades ganska bra faktiskt :)
Siffrorna fick bli vita så att de inte skulle stjäla uppmärksamhet från restan av klockan då den är så färgglad.

CD-ROMKLOCKAN:

Har även här satt dit armatur samt visare. Sedan hittade jag några färggranna gem i skolan som matchade med klockans färger. Satte dit dem för att utmärka de 4 huvudpelarna på själva klockan så att man lättare ska kunna se va klockan är. Ville inte sätta dit några siffror på denna klolkcan. delvis för att skilja klokcorna åt i designen och delvis för att gemen var en kul spontan grej, lite sådär skrotkonst tänk typ med gamla gem ^^

2011-02-17

Skisser Del 2:

Har nu gjort en liten skiss för att demostrera mer tydligt hur jag tänkt med min Cocacola-flask lampa.
Det jag behöver fixa nu är somsagt sladd, armatur, fixa någon slags hållare mellan flaskhalsens öppning och sladden. Så att sladden klarar av lampans tyngd.
Jag måste ocså till att måla lamporna. Men det ska nog lösa sej.
Michkas mamma har ett ställe i Fruängen där man kan pyssla massa och vi ska nog dra dit på söndag och pyssla. Då kan jag måla på flaskorna med glasfärg där! Toppen!

2011-02-08

RSS 2.0