Kopplat strömbrytare samt finsjustering

Nu har jag agerat elektriker och kopplat el. Sådan el man får koppla själv då, enklare grejer, en strömbrytare till min Cocacolalampa helt enkelt. Okej fick lite, eller mycket hjälp av pappa x) Inte det att jag inte kan koppla själv, det har vi lärt oss i elsäkerhet på ARL. Men satt i typ två timmar i skolan och försökte få bort en jäkla skruv som inte ville lossna och bara gick sönder...Då jag kom hem gav pappa mig en ny strömbrytare och hjälpte mig då jag var helt död efter mitt tidigare försök som totalfailade pga skruvf***n. Förlåt för svordomen.
Nu är i varej fall lampan helt färdig kopplad vilket känns jätteskönt. Har även målat mina visare till  kasettbandklockan vita idag, då de både syns och matchar in bättre då som helhetsintryck. Sedan limmade jag även på gemen som siffror på CD-Rom-klockan (Hade bara satt på de löst innan för att testa hur det såg ut)
Så nu är det bara intervjun och fotoshooten med Agnes jag har kvar. Ska försöka hinna med intervjun i helgen för vet inte när annars jag ska få tid till det. Det kommer bli väldigt stressigt annars...
Ska fråga Michka min kompis om hjälp att hitta någon. Vet att hon pratade om någon förut som höll på med recyclingkonst, har för mig att det var Stockholms stadsmission eller något...Aja får kolla upp det!

Pappa som kopplar el:

Och så vips kunde man reglera om lapan ska lysa eller vara släckt UTAN att behöva koppla loss transformatorn...


2011-03-30

Klar med Cocacola lampan!

Nu är sista milstolpen i projektarbetet avklarat! :D Lite besviken bara att jag inte har någon strömbrytare..Ska försöka fixa det när vi har feedback tror jag. Hoppas det går att fixa! Men lampan är i varje fall fullt användbar som den är nu också, och den lyser och fungerar precis som den ska.
Tack vare idén jag kom på gällande att använda sig utav en flasktillförslutare vid flaskhalsens mynning så går flaskorna väldigt lätt att byta ut också.
Lite bilder på resultatet dårå:

Den genomskinliga flaskan(lampskärmen)


Den röda flaskan(lampskärmen)


Den gröna flaskan(lampskärmen)


Den blåa flaskan(lampskärmen)

Det som återstår nu är feedbacken och sedan får jag justera lite saker. skulle även vilja intervjua någon angående skrotkonst/recycling art. Tina snackade om att jag borde göra det för högre betyg. hoppas det är lugnt att jag gör det tiden mellan feedbacken och redovisningen bara. för hittade ingen på lovet att intervjua och kommer aldrig hinna hitta någon nu innan den elfte. så det får bli efter feedbacken i sådana fall!

2001-03-07

Fixat armatur till cocacola lampan!

Var på Elektriska Svea idag efter skolan och fick äntligen min armatur (med alla delar) till min lampa. Det ingick dock ingen strömbrytare märkte jag såhär i efterhand. Får se om jag kan fixa en senare, men det får bli efter feedbacken i sånna fall för då kommer jag behöva en elektriker.
Fick i varje fall allting billigare för att det var till mitt projektarbete :D Plus att jag fick en rosa ljusslinga på köpet, najs najs :)
Nu ska jag bara montera ihop lampan så får vi se hur det blir...


2011-03-07

Klar med läskburk lampan!

Som sagt denna lampa har jag nu gjort klart :)
Det fick bli en ljusslinga till för att jag ville ha burkarna separata men ändå i samma lampa, och då sa han i lampaffären i Zinken att detta skulle vara den bästa lösningen. Jag fick då även någon fin färg som jag ville ha. Röd.
Och den fungerar utmärkt att ha som fönsterlampa. den hänger nämligen i mitt fönster nu.
Har täppt till de stora hålen upptill med ljushållare i aluminium. Varje läskburk inehåller ca 5 röda små lampor var.
Det var väl det angående denna lampa. Gjorde den även för att få en lite retro mysbelysning och det tycker jag att jag lyckats med. Tycker i varje fall att den sprider ett behagligt mysigt rött ljus i mitt rum på kvällarna :) Ett ljus som inte är för starkt eller störande på något sätt.
Så nu har jag bara en stor milstolpe kvar i mitt Projektarbete: Att koppla ihop armaturen till den andra lampan. Skulle återkomma till lampaffären vid Zinkensdamm nu på måndag då lovade han att ha fixat en ny lamphållare. Får verkligen hålla tummarna på att han verkligen har fixat rätt storlek denna gång, annars vet jag faktiskt inte vad jag gör...
Aja jag får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa. allt ska ju vara klart för feedback den 11 mars, altså fredag nästa vecka. inte lång tid kvar nu!

2011-03-06

Skisser Del 3:

Okej för det första är jag väldigt stressad just nu. Hade tänkt göra klart båda mina lampor nu på lovet med måste göra klart Cocacola-flask lampan nästa vecka istället...detta för att killen i butiken "Elektriska svea hade tappat bort själva hållaren till halogenlampan jag skulle ha, F****N! Men jag ska väl egentligen inte säga något så virrig som jag är. Köpte i alla fall en röd ljusslinga så att jag kunde göra klart min läskburk lampa. Det fick bli en singa helt enkelt för att jag kom fram till att det skulle bli snyggast och smidigast så.
Är i varje fall klar med den lampan nu vilket känns väldigt skönt! Men ska lägga upp en liten skiss jag gjorde innan först:
2011-03-06

Läskburk lampan

Vet fortfarande inte om jag ska göra en lampa utav denna, eller en liten ljusslinga, altså några ljus från en sljusslinga i varje burk (har ju tre 3 stycken läskburkar)
Om jag gör en enda lampa, med halogenlampan ska jag nog stapla alla tre burkarna på varandra så att de bildar en enda lång lampskärm. Men det negativa med detta är att en 5 watts halogenlampa antagligen inte kommer kunna sprida sitt ljus över hela skärmen. Har nämligen gjort små hål i burkarna där ljuset ska kunna sippra igenom. Behöver starkare sken då för att hålen i burkarna ska kunna komma till sin fulla rätt.
Lite svårt att förklara hur jag menar så visar lite bilder på hur jag gjort:

Cocacolaburken

Spriteburken

Fantaburken

Men å andra sidan vågar jag inte riskera att ta en starkare Halogenlampa då han i lampaffären rådde mig att inte göra det. Så det lutar nog åt att använda mig av en ljusslinga till dessa burkar i varje fall...Då kan jag även ha någon fin färg som röd, blå, grön, eller någon annan färg. Rött tror jag skulle bli väldigt snyggt. Lite mysbelysning sådär. Om jag använder mig utav en ljusslinga behöver burkarna inte heller sitta ihop utan kan vara var för sig men ändå höra ihop. Gillar den tanken. Men jag får se, har till på fredag och bestämma mig som sagt. Då har dem fått in den midre storleken på halogenlamphållare (som jag behöver till min cocacola-flask lampa).

2011-03-02

RSS 2.0